GASHERBRUM II
8000m bjergbestigning i Muhammed tegningernes skygge

Gasherbrum II er et af verdens højeste bjerge og har siden 1982 været forsøgt besteget seks gange af danskere. Det lykkedes først i 2008, da de to danske bjergstigere Jakob Urth og Jacob Klaris-Jensen 1. august kl. 13.59 via walkie kunne meddele resten af holdet i Base Camp, at de stod på toppen af det 8.035 meter høje bjerg i Pakistan.

Hør den erfarne bjergbestiger Jacob Klaris-Jensen fortælle om ekspeditionen, fra den næsten to år lange forberedelse til påvirkningen fra Muhammedkrisen, hvis efterdønninger betød ekstra risici for gruppen af danskere, der bevægede sig ind i et Pakistan, som i 2008 var et af verdens farligste brændpunkter.

 

Jacob Klaris-Jensen beretter levende og personligt om kampen for at nå toppen, om den ekstreme belastning, kroppen er udsat for i højden, om afhængigheden af teamet, om den vigtige evne til at træffe de rigtige beslutninger i det barske miljø – samt om hvilke tanker man gør sig, når det, man er i gang med, ikke bare er åndeløst spændende, men også så farligt, at der er en reel risiko for, at man ikke kommer tilbage.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom