top of page
GASHERBRUM II
8000m bjergbestigning i Muhammed tegningernes skygge

Gasherbrum II er et af verdens højeste bjerge og har siden 1982 været forsøgt besteget seks gange af danskere. Det lykkedes først i 2008, da de to danske bjergstigere Jakob Urth og Jacob Klaris-Jensen 1. august kl. 13.59 via walkie kunne meddele resten af holdet i Base Camp, at de stod på toppen af det 8.035 meter høje bjerg i Pakistan.

Hør den erfarne bjergbestiger Jacob Klaris-Jensen fortælle om ekspeditionen, fra den næsten to år lange forberedelse til påvirkningen fra Muhammedkrisen, hvis efterdønninger betød ekstra risici for gruppen af danskere, der bevægede sig ind i et Pakistan, som i 2008 var et af verdens farligste brændpunkter.

 

Jacob Klaris-Jensen beretter levende og personligt om kampen for at nå toppen, om den ekstreme belastning, kroppen er udsat for i højden, om afhængigheden af teamet, om den vigtige evne til at træffe de rigtige beslutninger i det barske miljø – samt om hvilke tanker man gør sig, når det, man er i gang med, ikke bare er åndeløst spændende, men også så farligt, at der er en reel risiko for, at man ikke kommer tilbage.

bottom of page